Om oss

Elkonsultation, projektering och besiktning av elsystem och elinstalltioner. 

El-projektering och el-besiktning med kvalitet och kompetens

Partille Elkonsult startades 1992 av Lars-Åke Larsson och har sedan starten haft sin bas i centrala Göteborg. Fokus i verksamheten var från början både projektering och framtagning av elsystem, såväl som besiktning av el-installationer och anläggningar. Detta har gett oss en bred kompetens och erfarenheter som gör att många kunder återkommer till oss. Under 2012 gick Rickard Johansson och Gustav Larsson gick in i bolaget som delägare och Partille Elkonsult blev GRL Partille Elkonsult. Idag är vi ett konsultföretag inriktat på att ta fram ellösningar till byggföretag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar samt företag. På meritlistan finns uppdragsgivare från en rad olika branscher, från industriföretag till vindkraftverksägare, även om tyngdpunkten är bostäder och kontor.

Välj en elpartner som kan balansera kapacitet och önskemål

Med omställningen till ett fossilfritt samhället kommer elförbrukning och elanvändning allt mer i fokus vid fastighetsbyggande. Det handlar både om att skapa effektiv uppvärmning och använda energin optimalt, men också kunna ha kapacitet att hantera lastbalanser och andra påfrestningar i systemet när exempelvis elbilar ska laddas genom fastighetens elsystem. Det kan också vara svårt för både företag och privatpersoner som bygger nya lokaler och bostäder att förutse hur stor kapacitet som behövs inom elanläggningen. Att kunna dimensionera rätt och ta höjd för flexiblitet är en av många utmaningar som vi gillar att lösa.

Tillsammans med oss får du en elpartner som har en stor kunskapsbank genom många års erfarenhet, men också kompetens inom el- och byggbranschens utveckling och intresse för vad den för med sig. Du får med andra ord nyfikna, flexibla och pålästa konsulter som är vana vid att smälta ihop nuvarande behov, önskemål samt framtida krav till ett fungerande och stabilt elsystem.

Få hjälp hela vägen

Partille Elkonsult arbetar idag med både besiktning och el-projektering, och vi gör det hela vägen. Från idé till systemhandlingar samt förbesiktning och eventuellt uppföljning av slutbesiktning har du alltid en tillgänglig partner i alla elfrågor som kan uppstå. För oss är det viktigt att arbeta nära dig och din verksamhet. Med korta beslutsvägar internt hos oss får du snabbt förslag, svar på frågor och hjälp i frågor som tar ditt byggprojekt framåt.

Du får alltid en eller flera dedikerade konstruktörer till ditt just projekt. Dessutom finns resten av kollegorna tillgängliga om det krävs extra kunskap, eller om ytterligare kapacitet behövs för att hålla tidplaner. Eftersom de flesta av oss också är certifierade besiktningsmän kan du vara säker på att alla systemhandlingar upprättas korrekt, samtidigt som du kan få hjälp med att kontrollera installationer när byggprojektet väl är igång. 


Vill du arbeta med elkonstruktion?
Ta en fika tillsammans med oss.

​​​​​​​
Letar du efter en självständig roll som elkonstruktör där du får arbeta nära tillsammans med kunderna och möjlighet att både driva projekten och din egen utveckling framåt? Hos oss finns spännande uppdrag inom projektering av elsystem till bostäder, kontor och även industrier. Det finns också möjlighet att arbeta som certifierad besiktningsman.

Det är en fördel om du är el-ingenjör, el-konstruktör eller har motsvarande utbildning, men det allra viktigaste för oss är att du är rätt person. Hos oss får du en central arbetsplats i Göteborg och ett sammansvetsat gäng av kollegor där vi tillsammans arbetar för våra kunders bästa. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och lösningsorienterad, gilla service och att ta eget ansvar. Vi erbjuder stor frihet, intressanta uppdrag, korta beslutsvägar och en prestigelös arbetsmiljö. 

Skicka ett meddelande och berätta kort vem du är och
varför du vill jobba med elkonstruktion, så hörs vi av!